Visual

De Speeltuinbende in Noordwijk

So De Duinpieper en basischool De Schapendel vierden vorige week het begin van de actie ‘Speeltuinbende’. In dit project tijdens de Week van Inclusief Onderwijs wilden de twee scholen kinderen zonder beperking verbinden met kinderen met een beperking. Beide groepen kinderen groeien vaak gescheiden van elkaar op. De twee scholen gaan allerlei activiteiten ondernemen om de leerlingen meer met elkaar te verbinden.

Samen speeltuinen beoordelen

Eén van de activiteiten is alle speeltuinen in Noordwijk beoordelen op inclusiviteit. De kinderen krijgen daar ook nog een gastles over. Directeur Leonoor Sleijser had zich al eerder ingezet om de leerlingen samen te laten spelen met andere scholen. “Alle leerlingen trokken nu met elkaar op en niemand werd buitengesloten, dat was mooi om te zien”, aldus Sleijser.

Samenspeeldag

Vfrijdag is de leukste en belangrijkste dag van deze week. Dan is het voor de leerlingen van de twee scholen samenspeeldag. Na een week van samen testen mag er ook samen gespeeld worden.  En dat doen alle leerlingen met veel plezier! Samen beter, noemen we dat op de Duinpieper.

De Duinpieper is onderdeel van Resonans.