Visual

Tevredenheid over tussenstap naar voldoende

De Duinpieper is op de goede weg, zo bleek eind januari bij het evaluatiegesprek van directeur Leonoor Sleijser en het bestuur van Resonans onderwijs met de Inspectie van het Onderwijs. De inspectie was tevreden met de stappen uit het verbeterplan die afgelopen jaar zijn gezet. Volgende maand komt de inspectie naar school voor een beoordeling.

Een jaar geleden kreeg De Duinpieper van de inspectie twee jaar de tijd om naar een ‘voldoende’ voor ons onderwijs toe te werken. Nu we op de helft van de tijd zijn, kijken we met vertrouwen uit naar het komende inspectiebezoek in maart. ‘We willen graag en met trots laten zien waar we hard aan gewerkt hebben’, zegt de directeur. Zij ziet alle reden voor tevredenheid over de tussenstap naar een voldoende.

Rekenspecialist
Een externe rekenspecialist heeft drie keer lessen bijgewoond, bekeken hoe de leerkrachten het doen en bruikbare tips gegeven. De intern begeleider en directeur keken in verschillende klassen mee naar het pedagogisch en didactisch handelen van de leerkrachten.

De leerkrachten en assistenten onderling bekijken en bespreken ook elkaars lessen, die gefilmd zijn. Zo ontstaat er steeds meer een cultuur van samen ontwikkelen en doelgericht werken. Dat is steeds meer in de ‘vezels’ gaan zitten van de leerkrachten.

Terugkijken
Het belangrijkste aandachtspunt op dit moment, is de afsluiting van een les, waarin de leerlingen zelf terugkijken naar wat ze geleerd hebben.

Directeur Leonoor Sleijser is ervan overtuigd dat de ontwikkeling die de school in 2022 heeft doorgemaakt, een hele positieve is. ‘Uit het inspectiebezoek volgende maand halen wij de doelen waarmee wij dit jaar ook de laatste stapjes naar een voldoende kunnen maken.’