Groep groen

De wandelingen van Groep Groen.


Groep Groen gaat veel wandelen, iedere dag gaan ze wel ergens naar toe!

Op maandag gaan ze naar Afval loont, hier brengen de kinderen dan oud papier, plastic of klein elektrisch gereedschap naar toe. Als school krijgen we hier geld voor!

Op dinsdag gaan we naar de bibliotheek nieuwe boeken halen en de oude boeken weer inleveren.

Woensdag is een korte dag dan worden er geen lange wandelingen gemaakt.

Op donderdag gaan we soms naar de markt of naar de speeltuin of gewoon een lekker eind wandelen.

Vrijdag wandelen we naar de gym en als we veel oud papier hebben brengen we dat naar Afval loont!

De Themahoek in Groep Groen.

In Groep Groen werken we met thema's : de thema's tot nu toe zijn:

* Tijd

* Kinderboekenweek

* Herfst

* Sint met de aandacht op Geld

* Kerst met de aandacht op Koken

Tijdens deze thema's leggen wij in de hoek materialen neer waar de leerlingen mee kunnen spelen en werken. Er komt Taalwerk, rekenbladen, sorteeratelier met de woorden die we bespreken tijdens het thema. Soms leggen we speelgoed neer, soms knutselmateriaal dit alles afhankelijk van het thema en van de interesse van de kinderen. En keer in de twee weken hebben we ( in de vorm van een circuit) werkjes vanuit de themahoek die we dan gaan maken. Dan wordt de time-timer op anderhalve minuut gezet en na de piep wisselen we van materiaal. De themahoek gebruiken wij ook om de nieuw geleerde woorden ( woordenschat) toe te laten passen.


Schaatsen, Kerststukjes maken en het Kerstdiner.

Groep Groen is dit jaar met de bus naar het Winterfeest gegaan in Noordwijk. Hier mochten we schaatsen, dit was erg leuk. Er kwamen ook ouders en familie ,kijken. Wat een verrassing!

Na het schaatsen kregen we nog wat te drinken en een mini muffin!

Dit jaar hebben we met Groep Groen ook Kerststukjes gemaakt. De vader en moeder van Theun hadden alle spullen voor ons verzameld en meegenomen. Iedereen heeft een prachtig Kerststukje voor thuis gemaakt!

Dinsdag 18 december zijn we in het donker naar school gegaan, daar hebben we ons zelfgemaakte diner gegeten. Iedereen had ook nog wat lekkers meegebracht. We hebben het Kerstverhaal gekeken en daarna heerlijk gegeten.

Groep Groen wenst iedereen fijne Feestdagen en een gelukkig 2019.